Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Socialismens triumf

Tror du att idéer inte spelar någon roll, och att vad folk tror om sig själva och sin värld inte har några verkliga konsekvenser? Om du tror detta kommer du inte bry dig det minsta om detta.

En BBC-undersökning upptäckte nyligen att bara 11 procent av personerna som tillfrågades runt om i världen – och 29000 människor tillfrågades – tror att fri marknadskapitalism är en bra sak. Resten av dem trodde på mer statsregleringar. Bara en liten procent av världens population trodde att kapitalism fungerar bra och att mer regleringar kommer att reducera effektiviteten.

En fjärdedel av de som tillfrågades sa att kapitalism är ”ofrånkomligt bristfällig”. I Frankrike trodde 43 % detta. I Mexico var det 38 %. En majoritet tycker att staten ska ta från de rika för att ge pengar till fattiga länder. I endast ett enda land, Turkiet, sa majoriteten att en mindre stat är bättre.

Och det blir värre. Medan de flesta européer och amerikaner tycker det var en positiv händelse att Sovjetunionen löstes upp, tycker folk i Indien, Indonesien, Ukraina, Pakistan, Ryssland och Egypten för det mesta att det var dåligt. Ja, du läste det rätt: miljoner människor befriade från socialistiskt slaveri – en dålig händelse.

Läs hela artikeln, av Lew Rockwell.

Inlägget postades i Blogg. Skapa ett bokmärke för länken.

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *