Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

En laglös justitieminister

Läsvärd ledare idag i SvD om en laglös justitieminister som har svårt att göra skillnad på en misstänkt person och en dömd person.

Vid ett seminarium i riksdagen i förra veckan luftade justitieminister Beatrice Ask idén att man borde ”hänga ut” – märk väl – misstänkta sexköpare genom att skicka dem delgivning om brottsmisstanken i gredelina kuvert. ”Lite som att skämmas på torget”, sade hon.

Senare backade ministern ett halvt steg i Aftonbladet (19/3) såtillvida att hon ändrade sig gällande de kulörta kuverten. Men hon vidhöll att tydlighet var viktigt, särskilt inför familjen.

När Aftonbladet frågar ”men om ett barn öppnar brevet”, svarar Ask ”det är nog lika bra att dottern får veta vilken typ hon har till far” och gör därefter ett halsbrytande skutt vidare till att spekulera i att ”om det är en dotter som blivit utsatt för övergrepp av sin far kanske brevet ger henne mod att berätta”.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga… men hur man kan ha en justitieminister som resonerar på detta sätt är för mig en gåta, och jag har svårt att se hur hon skulle kunna sitta kvar.

Att arga och uppgivna privatpersoner resonerar så ibland är kanhända inte så konstigt – särskilt inte med tanke på att rättsapparaten har skötts styvmoderligt under mången socialdemokratisk regering.

Men när en borgerlig justitieminister tänker i samma banor som Ring P1:s allra ilsknaste deltagare antyder det att hon antingen inte är mogen sin egen uppgift – eller att hon inte tror på den.

Inlägget postades i Blogg. Skapa ett bokmärke för länken.

Svenska frihetskämpar, förena eder! Bli Patreon

2 kommentarer till ”En laglös justitieminister

  • Ja precis, jag håller med om det du säger. Tycker inte sexköpande kränker någons rättigheter och det är bisarrt att hon vill hänga ut sexköpare.

    Jag tycker inte man ska hänga ut dömda brottslingar heller, och det blir ju så mycket värre när det dels rör sig om en misstanke och dessutom för något som jag inte ens tycker är ett brott.

    Tyvärr är det väl så att det finns en sorts allmän acceptans för åsikten att det inte är någon skillnad mellan de tjejer som kidnappats och tvingats vara sexslavar, och de som faktiskt säljer sex frivilligt.

  • Ja distinktionen mellen frivillighet och tvång är ju uppenbarligen inte särskilt tydlig för många. Krig är egentligen fred, frihet är egentligen slaveri, okunskap är egentligen styrka, skatt är egentligen välgörenhet osv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *