Hjälp oss göra FreedomFest 2017 den bästa någonsin

0 Författare:
Publicerades 2016-08-30 15:27

FreedomFest Stockholm 2016 har just gått av stapeln. Jag överlämnar till Klaus att sammanfatta det. (Stay tuned.) Det här handlar om vi ber om återkoppling för att vi skall kunna göra nästa FreedomFest större, starkare, bättre, vackrare och mer relevant.

Dacke

Nils Dacke vill att du hjälper till att göra FreedomFest bättre

Hur kan du hjälpa till? Jo, om du var på eventet finns det en enkät att fylla i:

Svara på enkäten

Vi har försökt hålla enkäten kort. Någon som svarat på den kan väl kommentera och berätta om vi lyckades?

Var du inte på FreedomFest i år vill vi gärna veta vad som skulle ha fått dig att vara med. Kommentera eller mejla feedback@freedomfest.se.

Mejla även om du vill ha information om FreedomFest löpande, till exempel när datumet för nästa FreedomFest är spikat (preliminärt någon gång i maj 2017). Den ska ju med din hjälp bli den bästa hittills!


Praxeologer med attityd

0 Författare:
Publicerades 2016-08-26 12:44

Tho Bishop på Mises Institute i Auburn har producerat (och spridit) en affisch för vad vi gissar är en ny film från Hollywood. En uppenbar ”box office hit”. Vi ser fram emot att hälsa den nya tidens actionhjältar!

TheAustrians

Från vänster till höger: David Gordon, GP Manish, Mark Thornton, Roger Garrison, Peter G Klein, Joseph Salerno (mitten), Guido Hülsmann, Jeffery Herbener, Per Bylund, Tom DiLorenzo, Carmen Dorabat McCaffrey.

 


Dialog om normalitet

0 Författare:
Publicerades 2016-08-26 07:32

10ndIxoNågot jag inte förstår med din ideologi eller vad du vill kalla det du håller på med är varför du måste bli så… onormal. Alltså, jag kan förstå att du tycker skatt är stöld hit och staten är destruktiv dit och så, men varför måste du bli så annorlunda bara för att du har den typen av åsikter. Varför kan du inte vara som folk är mest?

Själv tycker jag att det är jag som är normal. Jag menar, libertarianismens grundprincip består av tre enkla regler: Utöva inte tvång mot någon annan, stjäl inte och utöva inte fysiskt våld mot någon annan individ. Simpelt. Det är regler som de flesta uppfostrar sina barn att respektera, de flesta religioner innehåller någon variant av denna praxis. Libertarianismens startpunkt är kort sagt inte särskilt underlig alls. Det är ni som säger att dessa regler inte gäller överallt, eller hela tiden. Det är ni som behöver förklara varför vissa kan göra sådant som vi lär ut till barn att ingen får lov att göra utan digra konsekvenser. I den aspekten är det sannerligen ni som är de konstiga.

Att libertarianer känner en skepsis inför en samhällsordning som enligt vår filosofi otvivelaktigt bygger på våld borde inte komma som en överraskning, känner jag. Du kan säga att skatt inte entydigt innebär stöld eller någon annan ursäkt, men du kommer inte ifrån att de flesta av våra samhällssystem bygger på att bevaka, kontrollera och begränsa medborgarnas möjlighet att leva sina liv efter tycke och smak. Att då söka sig till alternativa livsstilar där bevakningen, kontrollen och begränsningen inte är lika stark borde vara ett tämligen förnuftigt beslut att ta. Vår syn på hur samhället fungerar och bör fungera skrattas det bara åt, varför ska vi då ta samhället och er så kallade normalitet på allvar?

Det värsta är tycks det mig att det inte bara stannar vid att ni tolererar ett samhällssystem som är imperfekt och med vissa oundvikliga brister, nej, ni hyllar dessutom systemet och hävdar att det är enbart via systemets genialitet som ni har kunnat bli rika, välbeställda och lyckliga. Ni ser tvånget, stölderna och morden som en förutsättning för att det ska existera ett samhälle överhuvudtaget! Ni säger att det är vi som är naiva och verklighetsfrånvända när det är ni som hävdar att man kan skapa produktivitet med hjälp av bomber, granater och krossade fönster. Jag vet inte alls vad du begär av mig, men om våra verklighetsuppfattningar skiljer sig så mycket åt ifrån varandra så vill jag inte ha med din normalitet att göra. Jag måste säga att den nära inpå äcklar mig.

Om det ändå kunde stanna där. Men icke. Om ert märkliga system verkligen är ett av de bästa tänkbara så borde väl samhället vara mer tillfreds? Det verkar inte som det är så. Överallt jag går så uppfattar jag en enorm mängd av klagomål, gnäll och uppgiven frustration. Människor ser problem överallt och i alla tänkbara former, men ingen av er klarar av att lösa dem eftersom ni inte får röra systemet på något sätt som helst. Allt måste förändras inifrån och via era demokratiska bestämmelser och förbannade rutiner. Ni tillåter inte er själva att röra staten. Om den så hotar att knäcka nacken av er så skulle ni inte kritisera någonting av denna Leviathans karaktär. Nej, ni är fast. Ni får inte röra någonting, inte minsta hårsmån, av det som i själva verket är orsaken till era problem!

Under tiden sitter vi libertarianer och undrar vad ni egentligen håller på med. Det är egentligen så enkelt. Följ reglerna och majoriteten av problemen ni skapat i era demokratiska verkstäder och laboratorier försvinner upp i rök. Resten, de verkliga problemen människor av sunt kött och blod på riktigt upplever, går att lösa med hjälp av marknadens metoder eller i sista hand via en fri rättssal. Inte i era institutioner som stinker av korruption och liklukten från alla de ändlösa mängder individer era system krossat och malt sönder genom historien. Ändå är det vi som är de märkliga, de konstiga och de galna som säger nej till allt det här kaoset. Vi är alltså de galna för att vi vill starta upp något nytt hellre än att ödsla en blick åt ert sätt att leva livet på?

Jaha.

Kalla mig galen då.


 

Återpublicerat från Att Skapa Anarki, originalartikeln hittas här.


Officiell tröja för Freedomfest Stockholm 2016

0 Författare:
Publicerades 2016-08-08 08:30

Dacke tisha
Kom snyggt klädd till jobbet!

De som besöker årets upplaga av FreedomFest Stockholm kommer kunna se och lyssna till skaparen av I Fablernas Land, Martin Jacobsson. Martin har tagit satirtecknandet till nya nivåer och ”fablernas” har blivit ett viktigt andningshål i det annars kvävande vänstervridna landet vi bor i.

När jag frågade honom om han inte kunde rita en uppviglande bild för Freedomfest-projektet visade det sig att han redan gjort det. Han visade mig då denna:

Dacke

Klicka på bilden så får du den högupplöst. Passar perfekt som skrivbordsbild på datorn!

Nils Dacke hade den onde och våldsamme Gustav Vasa emot sig. Bilden tycks ha till bakgrund en bondgård som satts i brand av fogden. I förgrunden Dacke med beslutsam min och löfte om betalning i lika mynt i sin blick. Han tänker bjuda till kamp! Får bilden inte ditt hjärta att slå hårdare är du antagligen etatist.

Och nu finns det alltså tröjor att köpa med motivet. Jag ska köpa två! Jag ser fram emot att komma likadant klädd till Freedomfest Stockholm 2016 som en hundratals andra.

Beställ tröjan här

Beställer du innan torsdag den 11 augusti kan du använda kupongen HEAT16 för 15 procents rabatt!

Genom att köpa tröjan hjälper du samtidigt I Fablernas Land att hålla högafflarna vässade mot samtidens vansinne.


Dagens Mises-intervju: Anton Truvé

2 Författare:
Publicerades 2016-08-03 22:00

13663400_10153668848655286_412138563_o

Mises University 2016 är över, och vi pratar med Anton Truvé, nyss hemkommen från Auburn, Alabama, om Österrikisk Ekonomi och den ökända post-MisesU-depressionen. Anton har en bachelor’s degree i Ekonomi & Finans samt en Master i Corporate Finance, båda från Handelshögskolan i Stockholm. Det var Antons första Mises University, och han deltog i ett Graduate Seminar för de mer avancerade studenterna.

Hur känns det? Vad är intrycken?

ANTON: Jag ska erkänna att jag har en viss släng av post-MisesU depression, men det var en helt fantastisk vecka och jag är så glad över att ha fått vara med om något liknande. Att få träffa och diskutera med alla dessa framstående ekonomer i verkligheten istället för via Youtube är oslagbart. Detta i kombination med att hänga en vecka med nästan 200 andra Austro-libertarians gör det bara ännu bättre!

Var det ungefär som du hade förväntat dig?

ANTON: Jag hade väldigt höga förväntningar, men blev snarast positivt överraskad. Jag tänkte mig att det skulle vara svårt att klämma in så mycket information på så kort tid men det var riktigt bra organiserat. Jag önskar att veckan varit ännu längre…

Vilken föreläsare gjorde starkast intryck på dig – och varför?

ANTON: Både Walter Block och Robert Murphy är personliga favoriter som definitivt levde upp till förväntningarna. Jag hade dessutom flera intressanta diskussioner med Block utanför klassrummet, han har verkligen intressanta och genomtänkta svar på allt. En positiv överraskning var Benjamin Powell som hade två riktigt bra föreläsningar om sweatshops och verkliga exempel på anarki. Jag hade inte stött på honom tidigare, men kommer definitivt att följa honom i framtiden.

Om du jämför Mises University med dina tidigare utbildningar inom ekonomi, hur står sig en vecka i Alabama i förhållande till Handels?

ANTON: Alltså finansdelen på Handels är ju lite annorlunda då den inte har så mycket med ekonomi att göra –  mycket praktiska grejer, som att strukturera transaktioner och liknande. Handels är ganska mainstream, vilket gjorde det svårt för mig där, eftersom jag inte kunde sätta fingret på vad som var fel. Många saker som jag upplevde som skumma under studietiden fick sin förklaring under veckan på Mises University. Handels blev helt enkelt utklassad av en vecka på Mises Institute. Till exempel failade jag tentan i Monetary Policy, mest för att samtliga teorier som presenterades av vår föreläsare (utsänd av Riksbanken!) kändes helt tagna ur det blå. Det gjorde att jag hade absolut noll motivation att plugga.

Vad är det med österrikisk ekonomi som lockar dig mest?

ANTON: att allt är vettigt sammankopplat. Österrikisk ekonomi har inga konstiga logiska hopp eller antaganden som är helt uppåt väggarna. Den förklarar hur verkligheten sitter ihop snarare än att hitta på en superkrånglig teori som passar statens intressen och sen försöka anpassa verkligheten till den teorin.


Dagens Mises-intervju: David Howden

0 Författare: Joakim Book Jönsson
Publicerades 2016-07-28 21:27

DSC_0274För dagens intervju på Mises University 2016, träffar vi David Howden, professor i nationalekonomi vid St. Louis Universitys Campus i Madrid och Akademisk Vice President för Mises Kanada. Han jämför Mises Kanada med Mises USA, pratar om invandring och eurons problem – och avslöjar att han inte har en smartphone.

Ingen Smartphone? – hur lyckas du vakna på morgonen?

DAVID HOWDEN: Jag bara vaknar. Ofta i god tid dessutom. Jag kanske är lite gammaldags, men jag använder helt enkelt aldrig en smartphone. Självklart, om jag måste upp tidigt för ett flyg eller andra åtaganden brukar jag sätta en gammaldags klocka, men oftast vaknar jag i god tid. Det kanske hjälper att jag inte sitter uppe halva natten och swipar tinder eller letar Pokémon…?

Absolut. Det är första gången du föreläser på Mises University, vad är intrycket hittills?

DAVID HOWDEN: Det är kul! Riktigt smarta studenter, fantastiska kollegor. Jag har föreläst vid Mises-institutet förut, bland annat på Austrian Economics Research Conference och var en Summer Fellow två år i rad. Vi har drivit Rothbard University i Kanada i tre år, men har färre studenter och undervisningen är på en lägre nivå, så självfallet är det annorlunda att föreläsa här.

Du bor sedan flera år tillbaka i Europa, föreläser vid St Louis Universitys Campus i Madrid, vad säger du om kontroverserna i media och bland libertarianer om flyktingkrisen där och invandring mer allmänt?

DAVID HOWDEN: Haha. Debatten är ganska missriktad, om jag ska vara ärlig. Det finns massor av jobb, särskilt i USA och Spanien som ingen vill göra – särskilt inom jordbruket. Det betyder att antingen måste dessa länder exportera jobb (och därmed tillåta import av grödor från andra länder, samt avskaffa tullar) eller importera arbetare. Vilket också är anledningen till att mexikaner i USA och marockaner i Spanien jobbar inom sådana yrken. Missförståndet sker i att vi måste ge medborgarskap till alla som jobbar i landet – varför måste vi det? Varför låter vi inte bara människor jobba, trots att de inte har medborgarskap? Då slipper vi mycket av de politiska diskussionerna kring bidrag eller välfärd osv. Att bli medborgare är svårt – jag vet av personlig erfarenhet av att flytta från Kanada till Spanien – staten gör det onödigt svårt; och det är för att arbete är helt och håller bundit till idén om medborgarskap. Om jag bara vill jobba i Spanien, behöver vi inte hela den här dispyten kring välfärd eller bidrag.

Vad säger du om euron som valuta? Kommer EU att kollapsa?

DAVID HOWDEN: Nej. Inte en chans. Ett perspektiv som ofta glöms bort är hur EU på ett bra sätt har begränsat staters möjligheter att trycka pengar eller låna helgalet. En ekonomisk kris i Spanien för trettio år sedan hade betytt att staten tryckt pengar för att täcka alla möjliga behov; nu kan de inte göra det, eftersom ECB hindrar dem. Samma sak med lån. Misstagen många gör är att jämföra med andra länder eller något ideal, istället för kontrafaktiska scenarion, där euron inte hindrat stater från hyperinflation. Till exempel, statsskulden är högre i USA och i Storbritannien än genomsnittet i EU, eftersom dessa länder har tillgång till sin egna centralbank och kan göra lite vad de vill. Den begränsningen av staters makt som EU har inneburit har sammantaget varit bra.

DAVID HOWDEN: Jag tror inte heller att EU kommer kollapsa. Jag känner ingen i Grekland som verkligen vill lämna euron och utplåna alla sina besparingar när den nya valutan i så fall kraftigt faller i värde. Dessutom tjänar Tysklands exportsektor på att valutan är lägre än vad en fristående Deutsch Mark troligen skulle vara. Tyskland, förresten, har varit den mest rimliga regeringen i post-Brexit diskussionen – istället för att skuldbelägga och göra det svårt för Storbritannien vill de öppna tullar och fortsätta ha bra handelsvillkor länderna emellan.


Dagens Mises-intervju: Tom Woods

0 Författare: Joakim Book Jönsson
Publicerades 2016-07-27 13:00

DSC_0005b

Vi fortsätter resan genom Nordamerikas Mises-evenemang, och tar oss en pratstund med Tom Woods mitt under Mises University, den årliga sommarveckan på Mises-Institutet där universitetsstudenter från hela världen lär sig om österrikisk ekonomi. Han berättar om varför Mises University är den bästa veckan på året, om konflikter med andra inom Österrikisk ekonomi och ett nytt spännande projekt han har på gång.

Dr. Tom Woods, både på din blogg och din podcast, The Tom Woods Show, beskriver du ofta Mises University som den bästa veckan på året – vad menar du med det?

TOM WOODS: Mises University är hemma; här är jag bland vänner, människor som jag ser upp till och som uppskattar var jag gör. Det är himla inspirerande att omge sig med så smarta föreläsare och studenter, även om det bara är för en kort stund.

Hur tycker du årets upplaga är annorlunda från tidigare år?

TOM WOODS: På ett personlig plan är det första gången på flera år som jag har kunnat vara här hela veckan, njuta av föreläsningarna och prata med studenter. De senaste åren, som till exempel 2015, kunde jag inte komma alls – men jag överraskade alla genom att plötsligt komma ner en dag i alla fall. Mer allmänt har vi många fler av våra yngre Senior Fellows som föreläsare det här året, och särskilt Benjamin Powell från Texas Tech University som aldrig tidigare föreläst, kommer prata om sin fantastiska forskning om s.k. sweatshops.

Som föreläsare har du pratat i många olika sammanhang, är det annorlunda att prata inför Mises U-studenter än inför till exempel det libertarianska partiet?

TOM WOODS: Ja, det måste jag säga. Här behöver jag inte tänka efter en extra gång innan jag uttalar mig om någonting, och jag kan skämta mer öppet. På Libertarian Partys event, till exempel, pratade jag inför många olika grupper – och flera av dem är tycker väldigt illa om mig redan från början. På Mises University har jag en helt annan frihet.

I början av maj diskuterade du och Joseph Salerno en artikel av ekonomen Steven Horwitz, som tydligt illustrerade oskrivna skiljelinjer och grupperingar inom Österrikisk Ekonomi. Har du upplevt svårigheter med splittringar inom vår idétradition?

TOM WOODS: Nej, inte egentligen. Det finns många bra och smarta människor både på GMU, Cato Institute, Libertarian Party med flera som jag kommer bra överens med och som jag respekterar. Jag har många exempel av gäster på min show som inte alls delar vår övertygelse, och ibland inte ens kallar sig österrikare, så jag har inte direkt upplevt de problemen. Trots det finns det individer som jag aldrig skulle intervjua, eftersom de sagt så horribla saker om människor jag ser upp till.

Har du någonting spännande projekt på gång som vi absolut bör hålla utkik efter?

TOM WOODS: Absolut! Jag kanske inte borde avslöja det här, men jag och Bob Murphy lägger samman våra podcast-avsnitt från ContraKrugman i en bok, sorterade efter teman så att läsare enkelt kan följa alla Krugmans misstag och lögner inom ett visst område. Våra avsnitt är så utbildande, så en bok organiserad efter teman kommer göra det ännu lättare att se igenom Krugmans kolumner i New York Times.


En artig twitterdiskussion om begreppet frihet

3 Författare:
Publicerades 2016-07-11 13:49

Sedan vi startade Skatt är stöld har jag varit med om en, även för mig, ovanligt hög dos konversationer som börjar typ ”utan skatt skulle vi inte ha råd med sjukvård” eller ”vill du ha det som i USA?” (vad nu det betyder, speciellt med tanke på att de har skatt i USA). Dessa diskussioner slutar sällan i att någon av parterna har lärt sig något alls och de slutar allt för ofta med otrevliga tillmälen.

Så, om det inte vore för kallet jag har skulle jag ha slutat för länge sedan. Även som det är drar jag efter andan och förbereder mig mentalt för besvikelse när dessa konversationer startar. Jag försöker påminna mig själv om att jag själv varit där. Jag har betraktat alla som ifrågasätter skattesystemet som giriga eller onda eller dumma i huvudet eller oftast en kombination av allt detta. Jag försöker komma ihåg vad det var för sorts bemötande som gjorde att jag själv började lyssna och verkligen vrida och vända på argumenten. Jag försöker vara den sortens diskussionspartner som är trevlig att vara oense med och som man får ut något av att prata med.

Det här är extra svårt på Twitter, med sin idiotiska 140-teckensspärr. Ibland tryter mitt tålamod och jag blir en usel samtalspartner som bara spyr ur sig sarkasmer. Jag har börjat lära mig att tveka en stund innan jag trycker skicka, vilket skapar ett hälsosamt filter och ibland gör att jag hittar mycket konstruktivare sätt att fortsätta diskussionen.

För någon vecka sedan fick jag ytterligare lektioner i hur man kan föra diskussioner, även på Twitter, på ett artigt och mer lärande sätt. Huvudpersonerna i den diskussionen var Stefan Jämtbäck (@fembarnsfarsan) och Joakim Ohlrogge (@johlrogge). Själva tankeutväxlingen slutade så här:

Jag repeterar slutrepliken:

”Tack för ett givande samtal. Allt gott.”

Nej, ingen hade bytt ståndpunkt. Ingen hade blivit konverterad. Det bör aldrig vara målet i en diskussion om dessa frågor. Att försöka få någon att byta ståndpunkt är ociviliserat. Allt vi kan göra är att försöka svara på frågor, informera oss om vad den andra verkligen undrar över och presentera vårt sätt att se saken. Och när någon annan gör samma för oss bör vi ta emot det som den generösa gåva det är. Håller ni med?

Nog snackat. Här är hela (nåja, inte hela, den sprang iväg på en hel del andra tangenter som inte kom med i denna sammanställning) konversationen. Inga stora upptäckter. Men ett väldigt trevligt exempel på hur man kan föra en diskussion fast man har dramatiskt skilda ståndpunkter och utgångspunkter.

Jag upprepar rekommendationen att undersöka konversationen på Twitter för att se mer av vart den tog vägen.

Hoppas på att få vara med i många diskussioner som denna framöver. Här på bloggen, på Twitter, Facebook, IRL och överallt.

Hälsar Skatt är stöld-apan.

Uppdatering: Jag såg i en kommentar att det möjligen kan se ut som att jag håller med om att sanningen ligger någonstans och svävar mellan att skatt är stöld och att skatt är något fint och bra. Så är det naturligtvis inte. Skatt är stöld hur man än vrider och vänder på frågan. Det jag finner uppmuntrande med konversationen och hur den slutar är hur trevligt den hålls och hur målet är att försöka förstå den andre.


Fantastiskt med demokrati av Rushing Greed

1 Författare:
Publicerades 2016-07-09 15:41

Det finns hopp om frihet i vår tid. Jag tänker på den saken lite mer än jag borde för min mentala hälsas skull. Min törst och längtan, min hunger och min åtrå efter frihet är stark! Allt mina sinnen förnimmer projiceras mot denna duk och leder antingen till att mitt hopp stärks eller till att det försvagas. Nej det var fel ordval, det leder snarare till att hoppet tänds eller släcks. Ni kan kanske förstå att det inte är helt behagligt att åka i denna bergochdalbana, men nu är jag som jag är.

Just nu är jag alltså inne i en period där det känns hoppfullt. Det pågår så många projekt drivna av människor med frihetslängtan. Såväl stora satsningar som små. Både med många personer inblandade och små enmansband. Till den senare kategorin uppfattar jag att Rushing Greed hör. Bokstavligt, till och med. 😃

Rushing Greed hör även till en kategori av projekt som jag tycker ger extra mycket anledning att tro att frihetsrörelsen i Sverige börjar bli något att hoppas på. Kulturen. Detta har ju våra motståndare alltid fattat och de har medvetet tagit kontrollen över kulturen och styrt den och via den undersåtarnas tankar. Så jobbar ju inte vi. Spontan ordning är mer i vår stil. Så då måste det till någon slags kritisk massa av frihetligt tänkande innan det börjar blomma av kulturyttringar i vår del av tankevärlden. Först då dyker initiative som Poesi för ankor och Rushing Greed upp. De inte bara roar oss och skriver saker som resonerar skönt mot den klangbotten som vår längtan efter frihet utgör, de representerar även hoppet om frihet i vår tid med sin blotta närvaro!

Lyss.

Med statliga stöd och belöningsystem
så skapar vi våra egna profeter
och med kontroll över allt från media till kultur
blir val rena formaliteter
Det är är så fantastiskt
med demokrati
spelar du korten rätt
så finns det bara ett parti

Massan måste få rösta ibland
så att dom tror att det är dom som bestämmer
och gör man rätt är det ingen risk
även om tanken skrämmer
Det är så fint
med demokrati
det får den mest snärjda träl
att tro att hon är fri

Och om någon ifrågasätter
vad vi säger
då vet vi att vi kan lita
på våra trogna lakejer
för varje hobbykommissarie
i vår makalösa armé
slår pliktskyldigt ned
varje äventyrlig idé

Centralisering är vår melodi
för att öka våran makt
Stalin skulle blivit grön av avund
om han såg hur våra zombier går i takt
Det så praktiskt
med demokrati
Med blott majoritetens stöd
så tvättas vårt gränslösa svindleri


FF 2015 video: Jon Karlung, Bahnhof internet

0 Författare:
Publicerades 2016-07-07 04:13

jonNedräkningen till Freedomfest Stockholm 2016 har börjat. Har du inte reserverat lördagen den 27 augusti i din kalender redan så gör det nu. All information hittar du på www.freedomfest.se.

För att bygga upp stämningen kommer vi fram till Dagen F bjuda på några upptagningar från FF 2015.

Först ut är Jon Karlung, VD på Bahnhof internet. Hör honom berätta om siu hjältemodiga kamp för att skydda sina kunders privatliv mot statens omättliga lust att glutta på undersåtarnas kommunikationer, åsikter och bankkonton. Han berättar om hur han spelade in säkerhetspolisens hot mot honom och publicerade deras hotfulla uppträdande. Han berättar också hur han, när han vid ett tillfälle till slut blev tvungen att utlämna viss information gjorde det i form av ett dokument med sovjetiskt typsnitt som inte gick att scanna, lagrat på en cd-skiva krypterad med DDRs säkerhetschefs namn som lösenord. Men han påpekar att inte bara staten är ett hot. Han varnar också för hur att den stora mängd personlig information som företag som Google och Facebook samlar på sig kan vara ett hot mot den personliga friheten. Och mycket annat superintressant.

OBS Nyhet! Man måste föranmäla sig till lunchen på Freedomfest men INTE till själva evenemanget. Se hemsidan.


Freedomfest Stockholm 27 augusti, det närmar sig!

0 Författare: Klaus Bernpaintner
Publicerades 2016-07-06 07:14

Vi har just uppdaterat sidan www.freedomfest.se med den senaste infon. De sista två talarna kommer inom kort att annonseras men låt inte det hindra dig från att blocka lördagen den 27 augusti i din kalender med en stor fet penna (eller den elektroniska motsvarigheten).

En del följer det inövade mönstret, men OBS: SOMLIGT ÄR NYTT.

Gå genast till sidan och ta en titt så du inte missar något viktigt.


Säg hej till armbandet ”Eliasson”

1 Författare:
Publicerades 2016-07-01 06:20

Ett nej är ett nej när det sägs med ett armband. Därför tänkte vi testa om detta fungerar för att hålla fogden borta från det som är vårt.

Aja, baja, inget tafsande!

Än så länge är det bara en idé och vi pejlar in intresset. Vi kommer behöva beställa ganska många armband så det blir en stor kostnad vi måste ta initialt, varför det behöver komma in en viss mängd beställningar innan vi sparkar igång produktionen.

Armbanden kan komma att se lite annorlunda ut än på bilden. Det beror på vad leverantören kan åstadkomma.

Om du vill ha ett eller flera armband ”Eliasson” för 50 kronor styck, exklusive frakt, beställer du det via detta formulär:

Jag vill ha armbandet ”Eliasson”

Din beställning kan vara den som får detta armband att komma till världen!


Uppdatering den 6 juli: Det här kommer bli av. Men det blev lite dyrare att producera än vi tänkt oss. Skynda beställa innan vi höjer priset.