Under mitten av 1600-talet pågick stora sociala och religiösa förändringar i Storbritannien som utmynnade inbördeskrig. En av de stora stridsfrågorna var huruvida konungen skulle ha oinskränkt makt. Mot denna bakgrund funderade Locke på frågor som lag, rätt, statens legitimitet, grunden för egendom. Podstudion refererar och kritiserar Lockes idéer samt förundras över att det mesta är redan tänkt.

Radio Mises: iTunes | Youtube | RSS

Play

Kommentarer (1)

 • JohanIII

  7 månader sedan

  Tyvärr ingen kommentar till podden, men:

  Idé samtalsämne: det behövs ingen global konspiration / Soros för att förklara det enorma inflödet av ”flyktingar” till Europa / Sverige. Det enda som behövs är väldigt företagsamma människosmugglare, eller kanske sociala turist-organisatörer? 😀

  Tänk en mängd småföretagare med kontakter i hemlandet, kanske SMS-kedjor, små bussar en bit, alternativt fiskarbåtar med alternativt inkomst.

  Konspirationsteorier hörs här:
  Motgift gäster hos amerikanska Red Ice Radio — Nu kan du höra programmet

Kommentera

* = obligatoriska uppgifter

Tillåtna taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>