Från vänsterpartistiskt håll får vi som vanligt höra att man alltid kan höja skatten. Inget problem finns som inte kan lösas med höjd skatt. Skall vi inte ta lite höjd skatt, hörni? Och när det inte hjälper, så kan vi för all del testa att höja skatten.  Folk som sa att Bo Lundgren lät som en trasig skiva när han sa ”sänk skatten” kan lyssna på vänsterpartiet om de vill höra B-sidan.

Meningen med att bemöta dylikt är noll, utan vi väljer att repetera vår vanliga kritik : Till och med någon som på allvar tror att alla andras tillgångar tillhör dem, borde åtminstone vara medveten om att Sverige konstant ligger på gränsen till skattemaximum. För att illustrera detta för de som har svårt att förstå ekonomi återpublicerar vi följande lärorika bild.

Lafferkurvan (LvMIs tolkning)
Lafferkurvan (LvMIs tolkning)

Kommentarer (5)

 • Klas

  1 år sedan

  Kannibalism och massmord minskar dock statens legitimitet. Vilket är en god sak.

 • Göran

  1 år sedan

  Enligt vänstern ökar människors frihet desto mer de beskattas. Den totala friheten ligger således vid 100 % beskattning. Går man över 100 % förmodar jag att tyngdlagen upphävs och vi kan flyga omkring fritt.

 • Dennis Nilsson

  1 år sedan

  Om inte samhället, staten, beskattar oss, så vem blir det istället som gör det?

  • Hans

   1 år sedan

   @Dennis Nilsson: ….. ingen?

   • FentogSpadrig

    1 år sedan

    Har du någon plan på hur vi kan radera självintresse hos människan? Plundring och erövring är trots allt sprungen ur just det.

Kommentera

* = obligatoriska uppgifter

Tillåtna taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>