RM gästas av professor Yuri Maltsev som hoppade av från Sovjetunionen 1989, via Sverige, hamnade i USA och anslöt sig till Mises-institutet. Han berättar tragikomiskt om fattigdomen i Sovjetunionen. Hur industriellt massmord skapade ekonomisk tillväxt. Vad man blandade i korven. Hur Moskva grundades av en kines. Varför han reste med en väska fylld med kondomer. Hur välfärdsstaten skapar röstboskap och hur kulturmarxismen hotar västerlandets frihet. Bland mycket annat.

Kommentarer (5)

 • Joe

  2 år sedan

  Bra och intressant avsnitt!
  Det sista som Yuri sägerom att kulturmarxismen hotar frihet stämmer väldigt bra.
  Jag tror det bästa att göra med denna galna pk-hysterin är förlöjliga och skämta om denna motsägesefulla företeelse:) Inte bara med personer som ogillar detta utan med de indoktrinerande.

 • Johan B

  2 år sedan

  Yes, väldigt intressant och som vanligt med humor. Riktigt skön brytning Yuri har också. Mera Yuri!

 • NP

  2 år sedan

  Soft oppression of free speech, åsiktskorridoren.

  Otroligt effektiv mekanism, så snart någon är bara lite utanför åsiktskorridoren så stämplas man som extremist eller rättshaverist och kan enkelt marginaliseras.

  Denna metod är lika effektiv även om det som sagts är baserat på fakta och logiska resonemang.

 • JK

  2 år sedan

  Hej Mises,

  Skulle behöva er hjälp angående händelse i Sovjetunionen. Jag har för mig att jag någonstans läste om massavrättningar av hemlösa barn i Sovjetunionen, och i med att massavrättningar och Sovjetunionen ger relativt monstruöst många resultat tycks jag inte kunna hitta källan igen. Vet ni vilken händelse jag åsyftar, eller är det bara minnet som bedrar mig?

Kommentera

* = obligatoriska uppgifter

Tillåtna taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>